کود مرغی
کود مرغی محصول جانبی مرغداری هاست و منبع طبیعی عناصر غذایی مورد نیاز گیاهان. ماده آلی، کلسیم، منیزیم، ازت، روی، فسفر، پتاسیم، آهن از عناصر اصلی موجود در آن است.
درصد بالای ازت، فسفر و پتاسیم در کود مرغی موجب افزایش رشد شاخسار، سبزینگی و افزایش تناژ محصول می شود.
کود مرغی
در بین کودهایی که منشا حیوانی دارند(کود گاوی و گوسفندی) کود مرغی کیفیت بالاتری دارد زیرا ازت (مهمترین ماده غذایی در رشد رویشی) در آن نسبت به سایر کودهای حیوانی بیش تر است. دو عنصر مهم فسفر و پتاسیم در ترکیب کودهای مرغی بیش از دیگر کودهای دامی است.
بهترین زمان مصرف کود مرغ چه زمانی است؟
کود مرغی در تمام فصول سال قابل استفاده است.
بهترین زمان مصرف آن از اسفند ماه تا مهر ماه است. استفاده در اول فصل کمک زیادی به رشد رویشی گیاه می کند. پیشنهاد می کنیم در ابتدای فصل رشد همراه با آب استارت مصرف کنید.
از مصرف کود مرغ در تابستان و هوای گرم جدا خودداری کنید. درصد بالای عناصر غذایی این ترکیب به همراه تشنگی و گرمای هوا اکثر اوقات سوختگی و خشکیدگی گیاه را در پی دارد.
میزان، زمان و نحوه مصرف آن اهمیت بسیار زیادی دارد. مصرف بیش از حد آن به دلیل داشتن آمونیاک سبب سوختن گیاه می شود. در صورتی که کمتر مصرف شود تاثیر مورد نظر را نخواهد داشت.
کود مرغ منبع غنی از مواد غذایی برای گیاهان است و به سه صورت می تواند مصرف کنید:
روش های مصرف:
1- بدون فراوری:
کشاورزان مستقیم از مرغداری خریداری و به مزارع و باغات منتقل می کنند. بدون انجام عمل خاصی آن را استفاده می کنند. این نوع کود بوی نامطبوع دارد و هنگام مصرف بوی آن کارگران را آزار می دهد. ترکیب خام را به صورت چالکود یا به تنهایی یا همراه با کودهای گاوی و گوسفندی مورد استفاده می کنند. ضایعات موجود در بستر پرورش مرغ ها در مرغداری، یکی از مشکلات اساسی استفاده از کودهای مرغی است.
از عمده ترین مشکلات کودهای مرغی بی کیفیت: وجود بذر علف های هرز، آفات گیاهی و قارچ ها و باکتری ها و پاتوژن ها و ناخالصی ها همراه با فضولات مرغ.
پیشنهاد ما: قبل از مصرف این ترکیب را در باغ یا مزرعه بپوسانید.
2- مایع:
شیره کود مرغ بوده که همراه با آب آبیاری مورد استفاده در باغات و مزارع قرار میگیرد.
3- پلت:
در ابتدا فضولات مرغی کاملا خشک شده و رطوبتش به طور کامل از بین میرود. پس از آن ماده خشک به دست آمده ضد عفونی و سپس به صورت پودر در می آید. بعد از ضد عفونی تمام عوامل بیماری زا قارچ ها،باکتری ها ،و کلیه پاتوژن ها از بین میرود.بعد از ضد عفونی پودر خشک وارد دستگاه پرس شده و به صورت پلت در می آید.
کود پلت مرغی به سرعت آبشویی نمیشود و به تدریج آزاد شده و در اختیار گیاه قرار می گیرد.
مزایای استفاده:
1-کود مرغی یک منبع غنی از نیتروژن است که مهم ترین ماده غذایی برای رشد گیاهان به شمار می رود.
2-دوام و ماندگاری بالا در خاک
3- کود پلت مرغی را از تولید کننده معتبر خریداری کنید. (ضدعفونی و پاستوریزه شده باشد.) محصول استاندارد فاقد هر گونه آلودگی قارچی و باکتریایی و عوامل بیماری زا است. بدون بوی نامطبوع، بذر علف های هرز و لارو و تخم آفات.
4-هنگام استفاده از پلت برای محصولات زراعی مواد غذایی به آرامی آزاد و وارد خاک می شوند.
5-دارای درصد بالایی ماده آلی است که برای اصلاح ساختار خاک و رشد گیاه ضروری است.
6-حالت پلت آن خاصیت آهسته رهش دارد. مزیت این خاصیت این است که در اثر آبیاری متوالی و بارندگی آبشویی نمی شود. عناصر آن به طور تدریجی آزاد و در دسترس ریشه گیاه قرار می گیرد.
7- مهم ترین مزیت: قیمت ارزان، تولید انبوه و عدم نیاز به واردات
کودهای آلی و حیوانی از مهم ترین نهاده های کشاورزی و مورد نیاز همه کشاورزان هستند. (بخصوص کشاورزانی که قصد تولید محصولات سالم دارند.)
خواص گوناگون و مواد غذایی بالای کود مرغی آن را تبدیل به یکی از ایده آل ترین کودها برای غنی سازی خاک می کند. بخاطر این خواص در مقیاس بالا در باغ ها و زمین های کشاورزی مورد استفاده قرار میگیرد. کود NPK طبیعی است و مقادیر زیادی عناصر غذایی به خاک می افزاید.
نتیجه استفاده صحیح از آن حاصلخیزی خاک و افزایش عملکرد در کشاورزی(از نظر تناژ و کیفیت) است.